4 tasuta meelelahutusviisi Eestis (ehk kuidas lõbutseda ilma raha kulutamata)

Tänapäevases Eestis tundub, et kõige eest tuleb raha välja käia. Praktiliselt näib, et ainuüksi hingamine maksab juba raha. Me kõik teame, et pidutsemiseks või meelelahutuseks ei tohi raha laenata, kuid pole mingi ime, et paljud eestlased ei pane kiusatusele vastu ning võtavad laenu valedel põhjustel.

Küll aga ei ole tegelikkus päris nii must – Eestis saab lõbutseda ka täiesti tasuta! Tõsi, lõbu ei pruugi jätkuda kauaks ning kõik allpool toodud meelelahutustest ei pruugi olla sellised nagu ette kujutasid, aga kui tahad vahepeal kodust välja minna või sõprade/pere seltsis midagi teha, siis siin on 4 ideed asjadest, mida saab teha ka täiesti tasuta.

Tasuta filmid

Kinopiletid on tänasel päeval päris kallid – alla 8-10 euro enamasti pileteid ei leia. Netflix on samamoodi igakuise tasuga ning Eesti telepaketid küsivad jällegi omad eurod iga kuu.

Mis siis, aga kui sa tahad reaalselt vaadata täiesti tasuta filme või sarju? Kas see on võimalik täiesti seaduslikul ja reaalsel viisil?

Jah, on küll! Ja ei, sa ei pea “tõmbama” kuskilt filme arvutisse.

Siin on paar varianti, kuidas vaadata tasuta filme või sarju:

  • Duoplay – täiesti kodumaine Duoplay on otseses mõttes tasuta TV (ning leiad selle aadressilt duoplay.ee). Duoplay kuulub Postimehele ning sealsed saated ja filmid on vaadatavad lühikese aja jooksul (mõni asi nt 3-7 päeva, mõni isegi mitu kuud). Pane lihtsalt brauserist tööle ja ongi kõik – raha maksma ei pea.
  • Jupiter (ERR) – ERR-i Jupiteris on samamoodi saadaval terve hulk tasuta sarju ja filme. Valik pole küll kõige suurem, aga muuhulgas saad muidugi vaadata mitmeid Eesti telesarju, mis muidu ETV peal jooksevad.
  • Plex – välismaine Plex annab võimaluse vaadata tasuta erinevaid Hollywoodi loominguid ning see töötab ideaalselt ka Eestis. TV sarju tuleb jälgida reaalajas just nagu tavalise teleka puhul, kuid filme saab lihtsalt klõpsata käima. Valikus on tohutult palju selliseid filme, mis ei pruugi olla kuskil mujal saadaval, sh filmid näiteks 50-ndatest või 70-ndatest. Plexi puhul tuleb küll taluda reklaame, aga see on väike hind arvestades, et kogu vaatamine on täiesti tasuta!

Tasuta veebimängud

Tasuta veebimängud pole ilmselt mingi uudis kellegi jaoks. Kes mäletab veel vanu häid aegu, kui Mängukoopas sai chillitud? Internetis saab endiselt tasuta mängida tohutult palju erinevaid mänge. Isegi Runescape on saadaval veel tasuta variandis, ehkki muidugi on võimekus oluliselt piiratud. Toredaks ajaveetmiseks ei pea aga välja käima 70 eurot GTA videomängu eest.

Siin on mõned variandid, kuidas internetis tasuta mängida:

  • Facebooki mängud – Teadupärast on Facebookis endiselt terve suur hulk mänge. Need ei pruugi just olla nö 5 tärni väärilised, kuid kui otsid lihtsalt natuke meelelahutust, siis on see täiesti adekvaatne valik.
  • Netikasiinode demomängud – Tõsi, hasartmängud ja sõna “tasuta” ei käi just käsikäes. Mida paljud aga ei tea, et kasiinos saab mängida ka tasuta ja seda kahel viisil: mängides demomänge (mille puhul pole enamasti vaja isegi registreeruda/sisse logida) või võttes kasutusele kasiino boonused ilma sissemakseta. Viimase puhul on tegemist reaalse boonusrahaga, mille eest saab mängida erinevaid õnnemänge. Olgu öeldud, et sellised boonused ja pakkumised pole küll väga mastaapsed ning ei tasu loota rahalaeva, kuid tegemist on ühe variandiga, kuidas mängida ilma ise raha välja käimata.
  • Epic Games’i tasuta mängud – Epic Games on üks suurimaid nimesid videomängumaailmas, olles loonud sellised kultuslikud pärlid nagu Fortnite või Gears of War. Iga nädal saab aga Epic Games’i poe lehelt alla laadida ühe mängu tasuta. Muide, isegi Fortnite’i base game on tasuta.

Internetis on tegelikult veel lademetes tasuta mänge… Ei ole üldse vaja raha selleks, et nautida natuke mängimist!

Tasuta üritused Tallinnas

Kui tahad kodust kaugemale minna ja elad Tallinna kandis, on meil sulle hea uudis: iga nädal toimub siin-seal üle Tallinna mõni tasuta üritus. Tallinn.ee huvilehelt siin saab lausa filtreerida välja täiesti tasuta üritused.

Paljud nendest tasuta üritustest on näitused või muuseumikülastused, samuti toimub lastele üht-teist. Miks aga mitte võtta kätte ja külastada muuseumi? Kui paljud näitused on tasulised, siis Tallinn.ee lehelt leiad ka tasuta sündmused ning saad end natuke kultuurselt harida, ilma sentigi kulutamata.

PS: Iga kuu esimesel pühapäeval on tasuta muuseumipäev, mille raames on kõik Tallinna Linnamuuseumi filiaalid avatud tasuta.

Tasuta Tallinna linnatuur

Andke andeks, inimesed väljaspool Tallinnat – aga siin on veel üks tasuta asi, mida saab Tallinnas teha. Nimelt, Tallinnas toimuvad täiesti tasuta linnatuurid! Linnatuuridel on professionaalsed giidid, kes räägivad Tallinna ja Eesti ajaloost ning nende saatel saad jalutada Tallinna vanalinnas.

Tore jalutuskäik, lõbus giid ja pealekauba veel hulk kultuuri – Tallinna linnatuur on üks tore asi, mida võiks kindlasti ette võtta.

Lõpetuseks ka üks hea nipp: Visit Tallinn lehel saab välja filtreerida asjad, mida saab Tallinnas tasuta teha. Kui otsid tasuta meelelahutust, siis võid kindlasti ette võtta just selle lehekülje, et jooksvalt hoida sündmustel silm peal.

Kas see artikkel oli kasulik?
+1
0
+1
0
Scroll to Top